Over de opleiding
Algemeen
BBC-Leudal biedt ontruimingsoefeningen aan die volledig zijn afgestemd kunnen worden op de behoeften van uw organisatie. Deze oefeningen bereiden medewerkers voor op noodsituaties en testen de effectiviteit van het ontruimingsplan. Met maatwerk, realistische scenario’s en professionele begeleiding zorgt BBC-Leudal ervoor dat uw team goed voorbereid is. Elk bedrijf is verplicht om jaarlijks een ontruimingsoefening te houden, zodat wordt voldaan aan wettelijke eisen en de veiligheid binnen de organisatie gewaarborgd blijft.
Doelgroep
De doelgroep voor ontruimingsoefeningen omvat alle medewerkers van een organisatie, inclusief bedrijfshulpverleners (BHV’ers) en management. Deze oefeningen zijn ontworpen om het personeel vertrouwd te maken met de ontruimingsprocedures en -instructies. Bij het plannen van de oefeningen worden specifieke scenario’s gekozen die relevant zijn voor de werkomgeving, zodat medewerkers effectief kunnen reageren in noodsituaties. Het doel is om ervoor te zorgen dat iedereen weet wat te doen tijdens een ontruiming en dat de samenwerking tussen BHV’ers en andere betrokkenen soepel verloopt.
Vooropleiding
Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.
Mogelijke Modules voor Ontruimingsoefeningen
- Basismodule Brand, Ontruiming en Communicatie
- Brandpreventie, -detectie en -bestrijding.
- Ontruimingsoefening met RI&E
- Risico-inventarisatie, oefening op locatie en nabespreking.
- Begeleiden Ontruimingsoefening
- Van aangekondigde tot onaangekondigde oefeningen in fasen.
- Ontruimingsplan & Procedures
- Bespreking van interne procedures en ontruimingsplan.
Deze modules zijn flexibel en kunnen volledig worden afgestemd op de behoeften van uw organisatie.
Opleidingsduur
De opleidingsduur voor de ontriuimingsoefening wordt in overleg met BBC-Leudal vastgesteld. Dit zorgt voor flexibiliteit, zodat de training optimaal kan worden afgestemd op de behoeften van de deelnemers en de organisatie.
Certificaat
Na het succesvol afronden van deze cursussen ontvangen deelnemers een certificaat van BBC-Leudal dat aantoont dat zij bekwaam zijn in ontruimingsprocedures.
Niet precies wat je zoekt?
Wij bieden maatwerk voor al onze diensten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, zodat we samen de perfecte oplossing voor jouw wensen vinden.
Lees meer over
Onder een brandklasse verstaat men een groep van gelijksoortige branden, geordend naar de aard van de brandstoffen. Om het juiste blusmiddel te kunnen kiezen is het van belang de verschillende brandklassen te kennen.
De brandklassen zijn:
- Klasse A
Geeft aan dat het blustoestel geschikt is voor vaste stoffen. U moet dan denken aan hout, papier, textiel enz.
- Klasse A
- Klasse B
Geeft aan dat het blustoestel geschikt is voor vloeistoffen. U moet dan denken aan olie, benzine, vetten enz.
- Klasse B
- Klasse C
Geeft aan dat het blustoestel geschikt is voor gassen. U moet dan denken aan butaan, propaan en aardgas. Zorg wel dat u na het blussen de gastoevoer afsluit om explosies te voorkomen.
- Klasse C
- Klasse D
Geeft aan dat het blustoestel geschikt is voor brandbare metalen. U moet dan denken aan magnesium, natrium, aluminium, lithium enz.
- Klasse D
- Klasse F
Geeft aan dat het blustoestel geschikt is voor zeer hete oliën en vetten waarvan de hoeveelheid meer is dan 5 liter. U moet dan denken aan frituur en bak oliën.
- Klasse F
Heeft u een blustoestel of maatwerk advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door het formulier in te vullen onderaan deze pagina.
Tijdens een calamiteit is het belangrijk dat zowel medewerkers als bezoekers het pand snel en geordend kunnen verlaten. Een goed ingerichte en functionerende noodverlichting is hierbij van essentieel belang, zodat alle vluchtwegen en hulpmiddelen goed zichtbaar zijn.
Noodverlichting is een vorm van verlichting die automatisch wordt ingeschakeld bij het uitvallen van de stroom. Hiertoe is de lamp voorzien van zowel een aansluiting op het lichtnet als van een batterij/ accu die de lamp indien nodig van elektriciteit voorziet.
Brandblusser Controle Leudal ondersteunt u met een goed advies en controleert elke type noodverlichting met goed opgeleide monteurs conform NEN- EN 50172. De noodverlichting zal aan uw toepassing en de wettelijke richtlijnen getoetst worden.
Onderhoud
Het jaarlijkse onderhoud van de noodverlichting kan gelijktijdig met de controle van de blusmiddelen plaatsvinden.
Brandblusser Controle Leudal kan voor u alle voorkomende blusmiddelen en noodverlichting onderhouden.
- Onderhoud draagbare blusmiddelen conform de NEN 2559.
- Onderhoud brandslanghaspels conform de NEN-EN 671-3.
Inhoud onderhoud
- Controle van de verschillende onderdelen zoals beschreven in het productie blad van fabrikant.
- Onderhoud aan de daaruit voortvloeiende werkzaamheden.
- Verzegeling en onderhoudsetiketten.
- 5 jaarlijks uitgebreid onderhoud en eventueel hervullen van de blussers, of het afpersen van haspels.
Al onze monteurs zijn in het bezit van een diploma onderhoudsmonteur Kleine Blusmiddelen van Certoplan.
Onderhoud verbandkoffers conform de richtlijnen van het Oranje Kruis en inhoudsopgave fabrikant van de desbetreffende verbandkoffer.
Inhoud onderhoud
- Verbandkoffer wordt schoongemaakt en gecontroleerd op gebreken.
- Alle materialen die nodig zijn worden aangevuld of vervangen.
- Verbandkoffer wordt na goedbevinding verzegeld.